Ψυχική οδύνη συζύγου αδελφών θανατηφόρο τροχαίο

Ψυχική οδύνη συζύγου και αδελφών σε θανατηφόρο τροχαίο 

apozimiosi-thanato-trohaio,apozimiosi-trohaio-atihima,psihiki-odini

Πώς αποζημιώνεται χρηματικά η ψυχική οδύνη της συζύγου και των αδελφών του θύματος θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος;

Ας δούμε ένα απόσπασμα από δικαστική απόφαση που εξετάζει τα ποσά ψυχικής οδύνης που επιδικάστηκαν στα αδέλφια και στη σύζυγο του θύματος:

«Στην προκειμένη περίπτωση, το Εφετείο, όπως προκύπτει από την προσβαλλόμενη απόφασή του, δικάζοντας επί της από …. έφεσης του εκκαλούντος ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Επικουρικό Κεφάλαιο» και της αντέφεσης που άσκησαν με τις προτάσεις τους οι εφεσίβλητες και ήδη αναιρεσίβλητες κατά της …… απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου …  επιδίκασε σε αυτές χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από το θάνατο συγγενούς τους (συζύγου και αδελφού) ποσά 40.000 ευρώ για την πρώτη, 25.000 ευρώ για τη δεύτερη και 15.000 ευρώ για καθεμία των λοιπών, απέρριψε κατ’ ουσίαν την έφεση και δέχτηκε την αντέφεση, επιδικάζοντας, αντίστοιχα, 100.000, 60.000, 40.000 και 40.000 ευρώ για την ίδια αιτία.

Αρνήθηκε δε να εφαρμόσει τις ανωτέρω διατάξεις του Ν. 4092/2012 ως αντίθετες στο Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την ΕΣΔΑ. Κατά την κρατήσασα δε στο Δικαστήριο γνώμη της εκ τεσσάρων (4) εκ των μελών του απαρτιζομένης πλειοψηφίας, έτσι που έκρινε το Εφετείο δεν παραβίασε το νόμο και πρέπει οι από το άρθρο 559 αριθμ. 1 Κ.Πολ.Δ. αντίθετοι δεύτερος και τρίτος κατά σειρά λόγοι της αναίρεσης να απορριφθούν ως αβάσιμοι.»

Παλαιότερα είδαμε περιπτώσεις επιδίκασης χρηματικών ποσών για την ψυχική οδύνη τέκνου και την ψυχική οδύνη δισέγγονων από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα .

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για υπόθεση αποζημίωσης ψυχικής οδύνης από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ;

Απάντηση: Η αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης αδελφών και συζύγου από το θάνατο του θύματος σε τροχαίο ατύχημα γίνεται με εύλογα χρηματικά ποσά αποζημίωσης της ψυχικής οδύνης