Διαφυγόντα εισοδήματα βοηθού εργοδηγού που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Πώς αποζημιώνεται για την απώλεια εισοδημάτων ο βοηθός εργοδηγού που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και ήταν ανίκανος για εργασία για χρονικό διάστημα 4,5 μηνών;

Ως διαφυγόντα κέρδη εννοούμε το συνολικό ποσό των  μισθών που έχασε ο βοηθός εργοδηγού επειδή δεν εργάστηκε κατά το χρονικό διάστημα από τον τραυματισμό του στο τροχαίο ατύχημα μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του κατά το οποίο ήταν ανίκανος για εργασία. Από αυτό το ποσό όμως θα πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό που ο βοηθός εργοδηγού έλαβε ως επιδότηση λόγω ασθενείας από το Ι.Κ.Α. για την ίδια χρονική περίοδο.

Η ανικανότητα για εργασία αποδεικνύεται από τις αναρρωτικές άδειες που αναγκάστηκε να λάβει ο τραυματίας βοηθός εργοδηγού και από τις αποφάσεις για την επιδότηση λόγω ασθενείας που εξέδωσε το Ι.Κ.Α.  κατά το διάστημα που ο εργοδηγός ήταν ανίκανος για εργασία λόγω του τραυματισμού του.

Ας δούμε το απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση για διαφυγόντα κέρδη του βοηθού εργοδηγού:

«Ο ενάγων κατά το χρόνο του επίδικου τροχαίου ατυχήματος εργαζόταν στην εταιρεία με την επωνυμία ………. ως βοηθός εργοδηγού και λάμβανε μηνιαίο μισθό ύψους 1.510,50€. Εξαιτίας του τραυματισμού κατά το τροχαίο ατύχημα κατέστη ανίκανος για εργασία επί 4,5 μήνες. Ακολούθως επέστρεψε στην εργασία του.

Εάν δεν συνέβαινε το επίδικο τροχαίο ατύχημα ο ενάγων προβλέπεται ότι θα εργαζόταν ως βοηθός εργοδηγού σύμφωνα με τη συνήθη πορεία των πραγμάτων για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα των 4,5 μηνών κατά ο οποίο είχε καταστεί ανίκανος για εργασία, και θα απεκόμιζε το ποσό των 6.797,25€, εκ του οποίου δικαιούται, κατόπιν αφαίρεσης του επιδόματος λόγω ανικανότητας προς εργασία που έλαβε από το Ι.Κ.Α. το ποσό των 3.356,66€, ως αποζημίωση για απολεσθέντα εισοδήματα το υπόλοιπο ποσό των 3.440.59€ (6.797,25 – 3.356,66 = 3.440,59).»

Με άλλες αναρτήσεις μας έχουμε εξετάσει πώς υπολογίζονται τα διαφυγόντα εισοδήματα στην  αποζημίωση σερβιτόρου που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, υπαλλήλου κούριερ που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και υπαλλήλου εξωτερικών εργασιών που υπέστη αναπηρία από τροχαίο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε όποιο ζήτημα αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη σας απασχολεί.

Απάντηση: Ο βοηθός εργοδηγού δικαιούται ως αποζημίωση για απώλεια εισοδημάτων τους μισθούς που έχασε λόγω του τραυματισμού αφαιρουμένου του ποσού επιδότησης ΙΚΑ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διαφυγόντα εισοδήματα βοηθού εργοδηγού που τραυματίστηκε σε τροχαίο

  1. […] είχαμε εξετάσει και τις περιπτώσεις αποζημίωσης διαφυγόντων εισοδημάτων βοηθού εργοδηγού και αποζημίωσησ τησ απώλειας ημερομισθίων […]

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.